Sunday, February 9, 2014

TTC 2014

Bismillahirahmanirahim........
 
Assalamualaikum kawan2.....
 
Harini aku nak cerita sikit2 pasal dunia nie....dunia aku lah tu...
kot2 ada yg suka baca bebelan ku yg ntah apa2 nie....
Ok aritu dah jumpa doctor pasal prolactin yg dah normal dah doctor dah hentikan traetmentnya...
So doctor ada bagi surat untuk di hantar pada bahagian gynea...yelah sebab aku nak anak kan..
Then last year pernah berhasrat untuk treatment kat Lppkn...tapi keadaan x mengizinkan.
Coz aku dah survey2...Lppkn kat cni akan direfer ke Johor Bahru jugak...jauh tu...
So aku decide untuk treatment kat Hospital Kerajaan je lah...dekat dan senang...
 
So 27.01.2014 aritu appointmen TCA...doctor interview and Tanya macam2,....
Sekali scan....aku di diagnos dengan Retroverted Uterus,iaitu peranakan terkebelakang...
memang betol lah sebelom2 nie berurut, mak bidan mesti cakap peranakan kat belakang..susah nak cari nadinya...fine..... Menangis kat situ jugak ko......berkaca2 air mata....
Ya Allah...another dugaan..!
 
Doktor bagi borang2 untuk ambil darah and Seminal analysis untuk hasben...doctor bagi asid folik,tapi aku belom amik lagi, sebab aritu demam,nak balik cepat...nak tido...
xmau ingat lagi kes di hospital.....sedihnya.....
 
Kawan2 lain dah beranak pinak kot...dah bertambah rakyat...
aku still kosong...pasal kes rumahtangga aku dengan husband,...aku akan cuba kuat untuk hadapi..
Buat masa sekarang, suami dah mula terima aku. Aku tahu dia sangat sayang aku...
Tiap hari dia tunjukkan sayang dia kat aku...
now kami macam bercinta2 gitu...ouwh...seronok....
 
Semoga Allah kurniakan kami rezki untuk menimang zuriat sendiri....Amin

2 comments: