Thursday, October 31, 2013

Cycle Panjang hingga 40 days

Normally cycle selalunya between 28-30 day bagi perempuan yang subur....
Yang ada masalah biasanya cycle melebihi 35 hari....
Aku dah lalui semua cycle panjang pendek tu....dalam FF dia highlight kat situ yang Period aku Irregular. Macam mana nak regularkan period yer...aku pon xtaw.
Sebelum ni memang period panjang.....kalau masa anak dara dulu cycle cantik jer...
Dah makan Bromocriptin...cycle jadi cantik jer....
Nie dah stop sebulan dia makin jadi panjang lagi.....untuk cycle Oktober je dah mencecah 40days
Lama giler nak tunggu cik P mai...
Ovulation pon detect masa cd 24....
Pening kepala....macam mana nak regularkan period...
Nak g Klinik budget x mengizinkan....
Sekarang cuma ada Gla Shaklee je kat umah...makan tu je la kot...
Harap2 Gla boleh normalkan prolactin dan seterusnya boleh regularkan period...
So untuk bulan pertama, Kena makan 2 biji Gla setiap pagi lepas sarapan dan malam sebelum tidur..selama sebulan hingga period mula balik..ianya untuk normalkan hormone...
Hope semuanya berjalan dengan lancer....
Nak treatment kt LPPKN tapi budget belom ada...tunggu Bonus Asb tahun depan la gamaknya...
 
 
  aku rindu pada baby Adam
Mummy miss u baby...

Friday, October 25, 2013

Makan Gla untuk normalkan Prolaktin

Salam semua TTcians,
 
Untuk pengetahuan TTcians saya dah stop suplemen2 yang sebelum saya amik....
Haritu kecewa dan terfed up sekejap...ni dah bangkit balik
Konon nak amik darah kat Lab untuk nak cek paras hormone prolactin dalam badan sebelum makan Gla...tapi disebabkan dompet dah tipis maka hasrat itu dilupakan.
So saya amik last result je lah masa amik kat Hospital Pakar aritu...
Sebelum Gla - Hormon Prolaktin 805mUI/l
Selepas Gla - ?????? akan di update hujung bulan November 2013
 
Semoga Gla ne sesuai untuk saya...doakan saya ok....tenkiu all

Thursday, October 10, 2013

Baby Adam anak yg baik

Disebabkan masalah keluarga...aku dah stop semua supplemen
Kecewa sesangat......Now breast dah keluar air susu lagi sebab x makan bromocriptin..
Then saya biarkan jer benda tu...malas nak fikir...
Dalam otak dok fikir, im a mommy that's why ada susu keluar....talk to my self, baby stop menyusu, mommy nak baby ada adik lagi...
Bagi peluang untuk mommy k....Baby Adam kan anak yang baik...I love you so much...
 
Harini dah bankin duit untuk beli supplemen Shaklee....banyak lagi supplemen2 kat umah
Tapi dah fedup dengan semuanya....
Sekarang nak try Shaklee plak....