Sunday, January 18, 2015

TTC 2015

01 Januari 2015

Itulah date untuk period aku bagi tahun 2015
Hebat kan sambut new year dengan diri tengah dalam mood period...

Paling x best....1st day spotting, 2nd day heavy,...3rd day spotting...4th day no period...clear
So aku dengan gigih risau kenapa period macam x betul.....
Dengan jayanya melompat dari katil, mandi and siapkan diri untuk ke klinik sebab nak kepastian
kenapa period macam tu...

Dah sampai klinik......daftar apa semua,,,
Jumpa doctor and i asked...doct kenapa period saya macam ni..macam tu...bla..bla..bla..
Doct said....kita scan,,,,,...Result..semua ok....cuma ada CYST kecik....x bahaya lah..sebab kecik sangat...
Aku apa lagi......macam nak meroyan pon ada juga...

Dahlah aku ttc dari 2011...macam2 penyakit datang...sembuh satu..satu lagi datang
Prolaktin dah ok...sekarang ada cyst plak.....so aku ni dah kategori PCOS lah kan..
Tak tahu nak buat apa lagi...

Doct tadi...dia bagi saya Ubat Clomid dan Dexamethasone...mcm tu lah bunyi ubatnya...
I x expect pon untuk dapat ubat nak suburkan ni....tapi ok juga lah dapat ubat ni...
Hubby pon jauh...outstation...tapi masa cd 13 dia balik jumpa isteri dia ni...so dapatlah bd from cd13 hingga cd 15.....ada peluang ker untuk pregnant..sbb bd 3 hari jer....

Kita tawakkal je lah k.....rezeki semua di tangan Allah.....kita merancang, Allah yang menentukan..
Semoga ada rezeki untuk saya baby september.....aminnnnnn
CD 13 haritu ada appoinment balik dengan klinik tu...aku ditemani hubby kesana..
Masa jumpa doct...doct nak scan telur kalau2 respond dengan clomid yang aku consume haritu..
Naik katil nak scan....doct tengah cakap2 dalam tepon plak...hubby aku pulak boring menunggu...
dia p nyakat aku....berdiri kat tepi katil usik2 perut aku..katanya perut banyak lemak....cubit2 sana sini..
Doct dah siap tepon2....masa untuk scan.....yeahhhhh.....telur2 berjaya membesar.....alhamdulillah...
Doct cakap saiz cukup besar....so nanti kena bersama dengan hubby.....tetttttt
Saiz telur pada cd 13 adalah 16mm.....telur2 ni akan membesar 2mm setiap hari....so jangan risau ye..

Moga2...telur2 aku dah berjaya bertemu dengan kekasih hati aku.....mood membayangkan...
Doct bagi bekalan asid folik dan dupasthon....doct cakap asid folik untuk baby nak membesar dalam rahim
Dupasthon plak untuk support kandungan dan kuatkan rahim......insyalllah...doakan baby dust untuk aku yer....amin....baby september....wait mummy taw....

p/s....hari ni dah cd18 taw....berdebar2 plak rasanya...