Thursday, February 27, 2014

Semen Analysis 19.02.2014

Assalamualaikum...
 
19.02.2014 hari hubby da selamat buat semen analysis
Appoinment kami jam 8.00am...
seawal 6.30am kami dah gerak dari rumah
jam 7.00am kami dah smpai hospital...rehat kejap..
dalam jam 7.30am saya suruh hubby untuk keluarkan semen...
So pergi lah dia masuk dalam toilet...
 
Saya menunggu kat luar je.....sampai dah jam 8.00am hubby blom keluar2 lagi.
saya dah fikirkan memang hubby xboleh keluarkan semennya...
Hubby keluar dari toilet dgn muka hampa.....
Saya kata, xpe...cuba lagi....
So beli minuman bagi dia minum2 sikit....
 
Then sambung balik......dah 15minit masih blom keluar lagi
Saya dah cuak....memang dah tekad untuk buat appointment baru je...
Sian plak hubby.....
dah 8.20am hubby keluar senyum2 kambing....hahahahaha
Berjaya!!!!
Kami berdua bergegas ke hntar sampel semen tu....
Selesai......lambat 20 minit
 
Hubby citer, dia susah nak keluarkan semen sebab keadaan tandas yg kotor,...
Takda mood katanya...hahaha...
 
Apa2pon....dah selesai...tinggal tggu result jer bulan Mac nanti...
 
So saya plak akan amik darah 28.02.2014 nie untuk ujian progesterone....
Doakan saya yer.....

Thursday, February 20, 2014

Herba cina - Bai feng wan

Kali nie kita nak try herba cina bai feng wan namanya...
tapi untuk normalkan period yang tingtong nie....

Saya x beli bai feng wan keluaran Hai o tu...
Saya beli kat tabib cine je....tabib tu suruh makan 1 botol bulat tu sekali makan
Saya kira2 dalam 1 botol tu ada beratus2 biji pil2 kecik....
sampai terpaksa telan sikit2 dan bersambung esok paginya...

boleh lah google kalau sapa2 nak try bai feng wan nie....

Sunday, February 9, 2014

TTC 2014

Bismillahirahmanirahim........
 
Assalamualaikum kawan2.....
 
Harini aku nak cerita sikit2 pasal dunia nie....dunia aku lah tu...
kot2 ada yg suka baca bebelan ku yg ntah apa2 nie....
Ok aritu dah jumpa doctor pasal prolactin yg dah normal dah doctor dah hentikan traetmentnya...
So doctor ada bagi surat untuk di hantar pada bahagian gynea...yelah sebab aku nak anak kan..
Then last year pernah berhasrat untuk treatment kat Lppkn...tapi keadaan x mengizinkan.
Coz aku dah survey2...Lppkn kat cni akan direfer ke Johor Bahru jugak...jauh tu...
So aku decide untuk treatment kat Hospital Kerajaan je lah...dekat dan senang...
 
So 27.01.2014 aritu appointmen TCA...doctor interview and Tanya macam2,....
Sekali scan....aku di diagnos dengan Retroverted Uterus,iaitu peranakan terkebelakang...
memang betol lah sebelom2 nie berurut, mak bidan mesti cakap peranakan kat belakang..susah nak cari nadinya...fine..... Menangis kat situ jugak ko......berkaca2 air mata....
Ya Allah...another dugaan..!
 
Doktor bagi borang2 untuk ambil darah and Seminal analysis untuk hasben...doctor bagi asid folik,tapi aku belom amik lagi, sebab aritu demam,nak balik cepat...nak tido...
xmau ingat lagi kes di hospital.....sedihnya.....
 
Kawan2 lain dah beranak pinak kot...dah bertambah rakyat...
aku still kosong...pasal kes rumahtangga aku dengan husband,...aku akan cuba kuat untuk hadapi..
Buat masa sekarang, suami dah mula terima aku. Aku tahu dia sangat sayang aku...
Tiap hari dia tunjukkan sayang dia kat aku...
now kami macam bercinta2 gitu...ouwh...seronok....
 
Semoga Allah kurniakan kami rezki untuk menimang zuriat sendiri....Amin