Thursday, March 27, 2014

Prolaktin Tertinggi

Assalamualaikum...

Okey tarikh nafas panjang-panjang, entry ini akan memuatkan kisah perit diriku...
Huhu...sebenarnya tiada apa2 pon....saja je nak kongsi, maklumlah aku nie xda tempat nak mengadu
Kadang2 kita akan memilih teman atau kawan yang betul2 untuk dijadikan tempat mengadu...dalam kes aku...tiada!. Entahlah,...mungkin sebab aku susah nak bercakap dengan orang kot...sebab aku seorang yang pendiam...lagi2 bab sedih2....
Kalau boleh aku nak cerita kisah yang happy2 jer...tapi dunia nie kan bulat..kadang kita dibawah...kadang kita diatas...

So....aku nak bagitau, tulis entry nie bukan untuk meminta simpati taw...cuma ingin berkongsi rasa dan ilmu... Pada hari yang dijanjikan appointment untuk jumpa doctor...sebab nak review semua result2 darah yang aku dah amik aritu. Lama juga menunggu giliran...kul 9.30 dah sampai..amik bacaan bp..berat..then tunggu giliran nak jumpa doctor..
Lama giler...perut dah berkeroncong...hohoho...

Forwardkan terus lah ek... malas nak bermukadimah....
Untuk result

Prolaktin : 1418mg
Progesteron : 1.00
Lsh & Fh : normal (x ingat berapa, tp doct kata normal)
Semen Analysis : Normal 85 %
B.p : 99/53

lain2...aku dah x ingat..sebab hati dah hancur luluh macam cerita sinetron pulak
aku sebenarnya dah stop semua supplemen untuk ttc...dah berbulan kot...
gla...bromocriptin dan lain2 semua dah stop...
Hah amik ko.....prolactin dah naik tahap tertinggi dalam hidup aku....
Sedih kecewa semua ada....

Dan paling tak best...doctor yang aku jumpa tu suruh aku amik anak angkat...kenapa celupar sangat doctor nie.. Aku nie kahwin baru 2 tahun lebih kot....lain lah kalau aku dah kahwin 10 tahun lebih...
Doktor bercakap macam sakit aku nie dah x boleh disembuhkan....
Doktor nie x bagi semangat langsung..
So bahagian pakar sakit puan x mahu amik kes aku dan aku telah dihantar ke bahagian pakar perubatan sahaja. Untuk buat treatment prolactin kat bahagian pakar perubatan sahaja...
Sedih....kecewa...kenapa dugaan makin berat..
Aku sms suami...'Yang minta maaf sebab tak boleh mengandung dan bagi anak kat yang'.....carilah penggantiku...

Jumpa suami pon...pegang tangan dia and cakap 'yang minta maaf sebab x dpt bagi yang anak,minta maaf sgt2 yang'...and he says...xpe sabar, kita cuba lagi k..walau apapun yg berlaku yang ttp syg kat yang seorang'

Wednesday, March 19, 2014

Cycle 39days ting tong lagi ker?

Assalamualaikum kawan2...
 
Harini dah menjelma miss p... dua bulan lepas miss p on time, kali nie terlajak sampai 39 hari
Pening kan...sedih pon ada....perasaan bercampur2....
Tapi yg paling happy sebab semalam dapat bagi hubby last shots sebelum dia p outstation...
Pasal baby...huh kecewa lagi lah kan..
xda rezeki lagi ye.....sekarang usia perkahwinan dah masuk 2 year 6 month...
horror...dah nak masuk 3 tahun kot...
 
Hati...perasaan xtaw nak gambarkan macam mana
Sebab next week kan jumpa doctor, so biarlah doctor yang jelaskan semuanya
Harini 1st day...rasa ada senggugut sikit...
Tido kat rumah seorang2...ngeri..sebab takut ada gangguan makhluk halus..
Maklumlah kita tengah kotor..
 
Beberapa bulan nie memang menyakitkan jiwa...sebab banyak terima berita kawan2
pregnant lagi...siap jeles lagi. Xbaik kan...
Hubby cakap x baik cemburu dengan rezeki orang lain..
kalau kawan2 di tempat saya...apa kawan2 akan buat ekk?...
 
 
YA ALLAH...KURNIAKAN LAH AKU ZURIAT DISISIMU YANG SOLEH DAN SOLEHAH
SESUNGGUHNYA ENGKAU PENCIPTAKU YANG MAHA MENGETAHUI APA YANG TERBAIK UNTUK AKU DAN SUAMIKU...

Sunday, March 16, 2014

Berdebar nak jumpa doktor

Assalamualaikum kawan2,,,

Rasa berdebar bila memikir tentang next week nak jumpa doctor
and review semua result2 darah yg di ambil and hubby semen analysis...
Please doakan saya taw......macam nak nangis jek
Apa lah result nanti kan....hope everything fine...