Wednesday, January 16, 2013

Episod Jumpa Pakar Diet Hospital Sultanah Aminah

Assalamualaikum semua, seronok semalam aku dah jumpa pakar diet yang disyorkan oleh Doktor Pakar yang selalu aku pergi jumpa untuk kes Prolaktin tu...
So....pakar diet tu bagi penerangan bla..bla...bla....
Ooo...baru faham konsep diet, no wonder lah selama ini dietku selalu kelautttt..
Kejap naik...kejap turun...konon2 skip meal boleh kurangkan berat badan. Huh rupanya badan kita nie x boleh skip meal. Boleh makan tapi dalam kuantiti yang sedikit. Yang paling penting sarapan kena amik juga ok!!...sebab itulah yang akan memanaskan enjin metabolisme kita..berat sikit pon xpe katanya. Tengah hari boleh makan nasi tapi kuantiti yang sedikit. Malam pon macam tu juga makan sedikit sebelum jam 8 malam. Tapi kalau boleh tahan lapar...rasanya x payah makan malam kot. Minum susu jer... So apalagi kawan2 jom diet....beberapa ari nie aku makan sayur dengan ikan pari jer,...xdok nasi...harap2 dah turun. Isnin nanti nak timbang. Semalam timbang kat hospital 65.5kg ok....dah kurang 1.5 kg.. Tolonglah jangan naik lagi plezz....target sampai isnin depan 64kg plak.....boleh tak???????

2 comments:

  1. Wah... kalau kakak boleh ikut memang hebat. Kakak tak boleh skip nasi. Pergilah ceruk-rantu mana mesti nak cari nasi. Mahal pun kakak beli juga janji dapat..

    ReplyDelete
  2. KAKZAKIE...saya pon sebenarnya x tahan x makan nasik. Once in a day kena makan juga...but now dah ok dah...masuk harini dah 4 days without nasik...insyallah pantang 44days saja...

    ReplyDelete